Europa trekt 700 miljard euro uit voor 5G

Eurocommissaris wil niet achterlopen op de Verenigde Staten en China

Dit artikel delen:
Europese aanbesteding Europa vlaggen

Eurocommissaris Günther Oettinger meent dat Europa minimaal zevenhonderd miljard euro moet investeren in zijn digitale infrastructuur. Denk hierbij aan 5G en glasvezel. Dit om op zijn minst gelijke tred te houden met de Verenigde Staten en China.

Eurocommissaris Günther Oettinger stelt dat investeringen in 5G en glasvezel dringend noodzakelijk zijn om niet verder achteruit geslagen te worden ten opzichte van de Verenigde Staten. Oettinger stelt dat bedrijven als Amazon en Google flinke voordelen ondervinden uit een Amerikaanse standaard voor internet, waardoor ze een betere kennis hebben van de behoeften van klanten, vergeleken met de meeste Europese klanten. 

Afgezien van de grote investering, werkt Oettinger ook aan een uniforme wetgeving voor de Europese landen. 'Over minder dan twee jaar hebben we één Europese standaard en een balans tussen databescherming en het recht om data te gebruiken. (…) We moeten onze krachten bundelen, want onze 28 markten zijn afzonderlijk niet sterk genoeg om te concurreren met Silicon Valley en China.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-05T11:57:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.