België treedt toe tot wereldwijde data-alliantie

Dit artikel delen:
Puzzel

België treedt toe tot het Global Partnership for Sustainable Development Data (GPSDD). Dat is een wereldwijde alliantie van overheden, de privésector en ngo’s die streven naar een betere beschikbaarheid, kwaliteit en analyse van data. Dat maakt Alexander De Croo, vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, bekend.

'België speelt internationaal een voortrekkersrol op het vlak van digitalisering voor ontwikkeling. Omwille van deze voortrekkersrol werd België uitgenodigd om toe te treden tot het GPSDD', schrijft Alexander De Croo op zijn website. Doelstelling van de alliantie is om een effectiever duurzaam ontwikkelingsbeleid te kunnen voeren, waarbij het gebruik van digitale technologie en big data centraal staat.

België engageert zich binnen het GPSDD onder andere om partnerlanden te ondersteunen bij het verzamelen en analyseren van relevante data. Hiervoor worden de juiste infrastructuur en vaardigheden ontwikkeld om een effectief beleid voor duurzame ontwikkeling te voeren. Dat beleid moet tegelijk de privacy van burgers beschermen. het opstellen van het beleid gebeurt in samenwerking met de privésector en het maatschappelijk middenveld.

België zal zich ook op nationaal, Europees en multilateraal vlak blijven inzetten voor het integreren van digitalisering in het ontwikkelingsbeleid en voor een correcte monitoring van de Sustainable Development Goals.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-21T15:51:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.