Overheid investeert 117 miljoen in Astrid

Dit artikel delen:
Telecom

Astrid is de telecomoperator van alle hulp- en veiligheidsdiensten in België. Om te voorkomen dat de communicatie tussen de hulp- en veiligheidsdiensten ooit nog uitvallen bij grote rampen, investeert de overheid 117 miljoen euro in de operator. Dit staat in het nieuwe bedrijfsplan van Astrid.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) bevestigt dat onder andere op kritieke plaatsen, zoals de luchthaven van Zaventem, en bij gevoelige bedrijven, de capaciteit van de zendmasten wordt verhoogd. Ook worden blinde vlekken weggewerkt en krijgen sleutelfiguren bij de veiligheidsdiensten gsm-kaarten om geen hinder meer te ondervinden als de gsm-netwerken overbelast raken. Naast deze maatregelen zullen er ook zendmasten bijkomen op kritieke plaatsen.

Astrid, opgericht 1998, krijgt opnieuw een jaarlijkse dotatie van 47 miljoen euro om te kunnen werken. De voorbije jaren draaide de regering de geldkraan bijna volledig dicht, waardoor Astrid in zware geldnood kwam. Nu is er dus een nieuwe investeringsbereidheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-24T09:57:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.