Overheid wil in beslag genomen bitcoins verkopen

Dit artikel delen:
Bitcoin

Justitieminister Koen Geens laat onderzoeken hoe recent verbeurd verklaarde bitcoins verkocht kunnen worden. Deze bitcoins zijn afkomstig uit twee drugszaken. In totaal zou het gaan om 1050,9 bitcoins die al verbeurd zijn verklaard, goed voor om en nabij 1.117.000 euro. Het gaat hier om in beslag genomen drugsgeld.

Dit meldt Datanews. ‘De in beslag genomen bitcoins zijn nog niet te gelde gemaakt. De waarde van deze virtuele valuta fluctueert voortdurend en er zijn hierover momenteel geen gegevens beschikbaar. Er zal binnenkort in samenwerking met gespecialiseerde dienstverleners een methodologie worden ontwikkeld voor de verkoop. Het zal dan mogelijk zijn om de exacte waarde, uitgedrukt in euro, te kunnen bepalen’, aldus Geens.

Het Centraal Orgaan voor de Inbeslagneming en Verbeurdverklaring (COIV) en de gespecialiseerde politiedienst (FCCU), het expertisenetwerk cybercrime van het College van procureurs-generaal en de FOD Financiën bekijken momenteel de mogelijkheden.

De bitcoin is een digitale munt die gebaseerd is op cryptografische technieken. Deze munt wordt niet uitgegeven door overheden maar laat gebruikers wel toe anonieme en rechtstreekse betalingen uit te voeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-04-18T08:46:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.