Geen gesloten deur meer bij Informatie Vlaanderen

Dit artikel delen:

Ze staat nog maar een half jaar aan de top van het Agentschap Informatie Vlaanderen, maar administrateur-generaal Barbara Van Den Haute zorgt alvast voor een nieuwe wind met duidelijke doelstellingen. Burgers moeten op elk moment en via om het even welk kanaal de juiste informatie kunnen opvragen en krijgen. 'No wrong door' is het motto.

Data, open data, shared data… het Agentschap Informatie Vlaanderen, eigenlijk de it-afdeling van Vlaanderen, wil zoveel mogelijk data delen en verwerken. 'Wij willen gewesten en gemeenten voeden met data als belangrijke informatiebron. Eigenlijk willen we 'van overheden een enkelvoud maken', vertelt een bevlogen Barbara Van Den Haute. 'Want burgers en ondernemers hebben geen boodschap aan de complexiteit van bevoegdheidsverdelingen. Een complexiteit die sinds de laatste staatshervorming alleen maar gegroeid is en zich vertaalt in digitale kanalen: 'my pension', 'mijn dossier xyz', 'my…'.'

Barbara Van Den Haute zet ook sterk in op samenwerking buiten de muren van de overheid en wil haar organisatie omvormen tot een speler in de api-economie: goed beveiligde en eenvoudige 'standaardstopcontacten' afleveren, ook voor diensten met persoonsgegevens, waar de private spelers op kunnen inpluggen en meerwaarde kunnen toevoegen, in binnen- en buitenland.

Tegelijk wil het Agentschap Informatie Vlaanderen zich profileren als een proeftuin waar ruimte gemaakt wordt voor projecten rond smart cities, blockchain en artificiële intelligentie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-12T11:15:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.