TSS lijft Notubiz en KMO Solutions in

Dit artikel delen:

Total Specific Solutions (TSS) uit Utrecht slaat opnieuw een slag op de Nederlandse softwaremarkt en heeft Notubiz en KMO Solutions gekocht. Notubiz is een leverancier van informatiesystemen voor lokale overheden uit Rotterdam. KMO Solutions is leverancier van het risico-informatiesysteem Regis’t uit Apeldoorn.

Voor TSS vormt de acquisitie van Notubiz een versterking van zijn activiteiten voor de lokale overheid. Met deze acquisitie kan de Utrechtse onderneming nu aanvullende producten en diensten aanbieden binnen de sector van de lokale overheid. Het bedrijf staat in deze markt bekend om zijn Raadsinformatiesysteem (RIS) voor gemeenten, provincie en waterschappen. Daarnaast biedt Notubiz een Politiek Portaal als een totaaloplossing voor elke fase van het vergaderproces binnen een lokale overheid.

Notubiz blijft als zelfstandige business unit opereren vanuit het kantoor in Rotterdam. Het bedrijf verwacht onder de TSS-paraplu sneller te kunnen groeien, bijvoorbeeld met het ontwikkelen van specifieke softwareoplossingen voor het politieke domein. Bij Notubiz werken zo´n vijftig medewerkers, ondersteund met een pool van tachtig flexwerkers. Het bedrijf is tevens in België actief en wil hier ook groeien.

KMO Solutions

Ook KMO (Kerseboom Management Ondersteuning) Solutions wordt onderdeel van Total Specific Solutions. Het bedrijf biedt met de softwaresuite Regis’t een systeem voor risico-inventarisatie en evaluatie. De suite bevat specifieke modules voor de zorg, installatie- en isolatiebedrijven, de schoonmaak- en glaswas-sector, laboratoria en kalibratie- en inspectie-instellingen, de transport en logistiek markt. Met zijn softwareportfolio beweert het bedrijf bij te dragen aan het veiliger maken van de werkomgeving.

Oprichter-aandeelhouder Bert Kerseboom, die het bedrijf in 1989 startte (toen nog onder de naam IFS - Idea Fulfilment Services), zocht naar een nieuwe eigenaar die het stokje kan overnemen en de continuïteit van het softwarebedrijf waarborgt voor zijn klanten en medewerkers. Hij vond die in TSS. Kerseboom verwacht dat zijn bedrijf de Regis’t-software ook kan slijten in nieuwe sectoren waar TSS ook goed is vertegenwoordigd.

Voor TSS betekent de overname van KMO Solutions sowieso een versterking van zijn positie in de zorgsector. Er werken vijftien mensen bij het Apeldoorns bedrijf dat als business unit bij TSS de volgende fase van groei wil ingaan.

TSS

Met de overnames van Notubiz en KMO Solutions komt het aantal investeringen van TSS dit jaar al op zes. Eerder kocht het it-conglomeraat het resterende belang in de joint venture Divide, een aanbieder van e-commerce-software voor de modebranche, de zusterbedrijven Techxx en Bright Answers, leveranciers van respectievelijk frontoffice- en documentbeheersoftware en een app-ontwikkelplatform aan de woningcorporatiebranche.

Over de grens lijfde TSS het Deense FDC (Forsikringens Datacenter), leverancier van software voor verzekeraars en pensioenbedrijven, in alsmede Maestro, een Finse softwareleverancier in de detailhandel en de accountancy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-06T08:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.