Ordina ziet omzet uit zorg dalen, overheidstak groeit

Ict-dienstverlener zet groei voort in België en Luxemburg

Dit artikel delen:
Ordina

Ict-dienstverlener Ordina ziet in het eerste kwartaal van 2018 zijn omzet met 4,4 procent stijgen tot 91,3 miljoen euro. Het bedrijf ziet vooral de omzet in de overheidsmarkt groeien tot 34,7 miljoen euro. Dat is goed voor een groei van 14,1 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2017. In de zorgsector gaat het minder goed: daar realiseert het een omzet van 5,7 miljoen euro, een daling van 8 procent. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers.

Gekeken naar de markten waarin Ordina actief is, scoort de overheidsmarkt het beste met een omzet van 34,7 miljoen euro. Dat is een stijging van 14,1 procent. Volgens ceo Jo Maes wordt die stijging gedreven door de groeiende vraag binnen de ict-inhuurmantels en de inzet van high performance teams.

Ook in de financiële dienstverlening stijgt de omzet met 4,7 procent naar 25,2 miljoen euro (Q1 2017 24,1 miljoen euro). De stijging is met name gerealiseerd bij klanten in de bancaire sector. ‘In België/Luxemburg is de omzet in deze markt nog beperkt van omvang, maar wel toegenomen.’

Bij de industriemarkt en zorgsector ziet Ordina zijn omzet dalen. In de industrie gaat het om een daling van 3,9 procent naar 25,7 miljoen euro. In Nederland komt deze omzetdaling door een lager aantal directe medewerkers. In België/Luxemburg is de omzet in deze markt gestegen.

De grootste omzetdaling ziet Ordina in de zorgmarkt. Daar ziet het zijn omzet met 8 procent dalen tot 5,7 miljoen euro. In Nederland is deze omzet sterk gedaald bij met name diverse zorginstellingen. In België/Luxemburg daalde de omzet in de farmaceutische industrie.

Benelux

In Nederland ziet Ordina zijn omzet met 1,9 procent stijgen tot 65,2 miljoen euro. Volgens Maes komt dit door de lagere kosten. ‘We hebben het lager aantal directe medewerkers ten opzichte van Q1 vorig jaar gecompenseerd door omzet met de inhuur van externen, zoals zzp’ers. De productiviteit is licht gestegen ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar.’

De ceo zegt dat België/Luxemburg het jaar sterk gestart is. Daar stijft de omzet met 11,3 procent naar 26,0 miljoen euro. De omzet bedroeg een jaar eerder nog 23,4 miljoen euro. ‘De groei wordt gedreven door de groei van het aantal directe medewerkers en toegenomen productiviteit in het eerste kwartaal ten opzichte van vorig jaar.’

3,2 miljoen winst

Aan het eind van de streep, realiseert Ordina een nettoresultaat van 3,2 miljoen euro. Dat is fors hoger dan de resultaten van het eerste kwartaal van 2017. Toen bedroeg het resultaat nog 1,7 miljoen euro. Ook ziet het zijn nettoschuldpositie in het eerste kwartaal van dit jaar verbeteren naar 0,7 miljoen euro. Dat was in het eerste kwartaal van 2017 nog 2,5 miljoen euro.

117 nieuwe collega’s

In het eerste kwartaal van 2018 had Ordina 2567 fte’s in dienst. De totale instroom bedroeg 177 fulltime medewerkers en de uitstroom 170 fte. Maes zegt dat het verloop in het eerste kwartaal licht afnam en dat het behoud van de medewerkers hoog op de managementagenda staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-26T10:00:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.