Subsidie van EU voor gemeentelijke wifi-hotspots

Dit artikel delen:
Gratis Wi-Fi

Gemeenten kunnen een voucher van vijftienduizend euro aanvragen bij de Europese Unie voor het installeren van wifi-hotspots. Per land worden er om te beginnen minimaal vijftien vouchers toebedeeld, waarvan maximaal een per gemeente. Hier geldt ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. De eerste vouchers worden 15 mei uitgedeeld.

Een vereiste is dat gemeenten die de subsidie ontvangen binnen anderhalf jaar de wifi-hotspots operationeel hebben. De Europese Unie heeft 120 miljoen euro beschikbaar gesteld met als doel alle Europese gemeenten uiterlijk 2020 te voorzien van gratis wifi in openbare ruimtes, zoals bibliotheken, overheidsgebouwen, pleinen en parken.

Om gebruik te maken van de subsidie dienen gemeenten zich vooraf te registeren op de Wifi4EU-portal. Het aanleveren van een voorlopige kostenraming van een dienstverlener of projectinformatie over het op te zetten netwerk, behoeft niet te worden verstrekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-14T11:59:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.