‘Politici lopen achterop met digitalisering’

Dit artikel delen:
Sophie Wilmès

‘Politici lopen fors achterop als het over digitale transformatie gaat. En ik geef toe, ik maak er ook deel van uit.’ Dat vertelde federaal budgetminister Sophie Wilmès tijdens de keynote op het jaarlijkse BeCommerce Awards event in het Koloniënpalais in Tervuren.

Wilmès brak ook een lans voor meer meisjes in computerwetenschappen. 'Vandaag kiest amper 6 procent van de meisjes voor die richting. Daar moeten we dringend iets aan doen.'

BeCommerce voorzitter Patricia Ceysens gaf de aftrap voor de jaarlijkse hoogmis van de webwinkels. Newpharma, Belfius en Replace Direct werden de grote winnaars.  

Newpharma heeft de overall award 2018 gewonnen op het jaarlijkse BeCommerce Awards-event in het Koloniënpalais. Het won eveneens de cross-border-award en de Health & Beauty-award. Replace Direct, dat zich toelegt op de  vervanging van technologie-onderdelen, haalde ook twee awards binnen: de Green Circular Award en de Multimedia Award. Ook Belfius glunderde met de Financial Services en de Omnichannel Award. Het telt vandaag 1,2 miljoen gebruikers van de Belfius app.

Proximus trok voor de tweede keer op rij de telecom-award binnen en de Nationale Lotterij de Tickets Awards. 16 procent van de inkomsten van de Nationale Lotterij worden online binnengehaald. Andere prijzen waren voor 123inkt.be, Drive Now, Paprika, de Bijenkorf, Modern Blocks, Vavabid,Klium en Vente-exclusive. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-18T09:35:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.