Managed hosting door True

ProData levert wifi voor Belgische stations

 

Trein van NMBS

De spoormaatschappij NMBS rust zijn 27 grootste stations uit met gratis wifi. De infrastructuur werd aangeleverd door een consortium van ProData, Orange en CityMesh. Ook Ypto, het filiaal van de NMBS dat it-diensten levert en spoorbeheerder Infrabel waren betrokken.

Het aanbieden van wifi in de grootste stations verloopt in fases: ondertussen zijn al achttien van de 27 spoorknooppunten met een draadloze verbinding uitgerust, de negen anderen volgen in de komende maanden.

ProData werkt al lang als it-integrator voor de NMBS. Als onderdeel van dit project ging het een samenwerking aan met Orange. De operator kan snel capaciteitsaanpassingen doorvoeren om de bandbreedte snel aan te passen aan de reizigersstromen.

Ook een back-upconnectie is voorzien om de verbinding te garanderen. De connectiviteitsvoorzieningen zijn redundant, de hosting van de infrastructuur gebeurt in twee Level 3-datacenters.

De realisatie van het gepersonaliseerde portaal en het wifi-beheersysteem is het werk van het bedrijf Citymesh uit Brugge. Zijn zelf ontwikkeld WiFiLab- managementplatform is al in meerdere wifi-faciliteiten geïnstalleerd. Citymesh heeft ook de volledige verantwoordelijkheid voor de gebruikerservaring op zich genomen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6379790). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.