Securityspecialist Fortinet in zee met Interpol

Dit artikel delen:
politie

Cybersecurityspecialist Fortinet gaat een formele samenwerking aan met Interpol rond de uitwisseling van informatie over cyberbedreigingen. De twee partijen werken al enkele jaren informeel samen.

Het doel van de overeenkomst is om wereldwijd proactief op te treden tegen cybercriminaliteit en dit door het uitwisselen van bedreigingsinformatie en privacy-schendingen. Die informatie wordt door het ‘global threat research’-team van Fortinet verzameld. Fortinet en Interpol zullen daarvoor elkaars operationele briefings bijwonen.

De twee partijen zullen ook experts en kennis uitwisselen voor een beter begrip van het huidige bedreigingslandschap. Zo moeten beveiligingsgevaren en privacy-schendingen voorkomen worden.

Fortinet neemt al meer dan twee jaar actief deel aan een werkgroep van beveiligingsexperts binnen Interpol. Het leverde al vaker informatie die bijdroeg aan de ontmanteling van verschillende netwerken van cybercriminelen. Vorig jaar behoorde Fortinet tot een selecte groep van bedrijven dat meewerkte aan een Interpol-operatie om een einde te maken aan cybercriminaliteit in de Asean-regio. Daarbij werden bijna negenduizend command & control-servers en honderden geïnfecteerde websites ontdekt, waaronder verschillende overheidsportals.

Ook bij het oprollen van een groep scammers die meer dan zestig miljoen dollar hadden buitgemaakt bij honderden slachtoffers wereldwijd, was het bedrijf betrokken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-14T11:46:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.