Managed hosting door True

BE-Alert verzendt honderdduizenden testberichten

 

Brandweer België

Op donderdag 5 juli hebben 145 steden en gemeenten een testbericht verzonden via BE-Alert. Er werden in totaal meer dan tweehonderdduizend sms’en, 6500 gesproken berichten en 108.000 mails verzonden.

Het was de eerste maal dat het alarmplatform op een dergelijke grote schaal werd getest. De komende weken zal het Crisiscentrum samen met alle partners deze test grondig evalueren met het oog op toekomstige verbeteringen.

Vanaf volgend jaar zal BE-Alert de oude Seveso-sirenes (genoemd naar het Italiaanse stadje waar in 1976 een chemische ramp plaatsvond) gaan vervangen. Het systeem werd ongeveer een jaar geleden ingevoerd. Al 70 procent van de Belgische steden en gemeenten is aangesloten op het alarmplatform BE-Alert. Dat betekent dat ze sms’jes of gesproken boodschappen kunnen sturen naar hun inwoners wanneer er zich een calamiteit voordoet. Wie de berichtjes wil ontvangen, moest zich daarvoor wel op de BE-Alert-website registreren. Zo’n 350.000 gezinnen hebben dat al gedaan.

Naast BE-Alert bestaat er ook een systeem waarin alle mensen binnen een bepaald gebied (bijvoorbeeld rond een muziekfestival) verwittigd kunnen worden, zonder registratie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.be (https://www.computable.be/artikel/6402466). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.