Overheid op zoek naar topman digitale transformatie

Dit artikel delen:
Solliciteren

Tot en met maandag 17 september kunnen kandidaten zich aanmelden voor de job van directeur-generaal van het Digital Transformation Office (DTO), de opvolger van het gewezen Fedict. Die functie wordt al bijna twee jaar ad interim ingevuld door Ben Smeets.

Wanneer de knoop precies doorgehakt wordt is niet duidelijk. Dat moet minister Alexander De Croo beslissen. Hij is immers verantwoordelijk voor de digitale agenda. De nieuwe topman of topvrouw moet de modernisering van de federale overheid verder uitbouwen. Digitalisering staat daarbij hoog op de agenda. Het gaat daarbij vooral om de digitale diensten voor de burger (geboorteakten, rijbewijs et cetera), maar de Digital Transformation Office is ook het secretariaat van de G-Cloud (Government Cloud) dat diensten levert voor alle federale organisaties. Bij escalaties moet het DTO ook de ministerraad op de hoogte brengen. 

Het DTO past in heel de reorganisatie bij de overheid, waarbij onder andere Fedict, Selor en Persopoint opgenomen werden in Bosa (Beleid en Ondersteuning Strategie et Appui). 

De vacature staat op de Selor-website. Kandidaten moeten ‘een visie kunnen ontwikkelen over de wijze waarop het directoraat-generaal Digitale Transformatie de motor van de digitale verandering kan teweegbrengen binnen de Federale Overheid’. Niet onbelangrijk is de ‘kennis van maatschappelijke en politieke context van e-governement en ict binnen de Federale Overheid’ Er wordt een managementervaring gevraagd van minstens zes jaar of ‘minstens tien jaar nuttige professionele ervaring’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-17T10:51:00.000Z Luc Blyaert
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.