Overheid investeert 100 miljoen meer in ict

Dit artikel delen:
Investering

De federale overheid investeert volgend jaar 563 miljoen euro in digitalisering en ict-projecten. Dat is honderd miljoen meer dan dit jaar. Dat maakte Agoria-ceo Marc Lambotte bekend op de uitreiking van de E-gov Awards. Budgetminister Sophie Wilmès feliciteerde daarvoor de diverse federale overheidsdiensten.

De cijfers zijn afkomstig van de studiedienst van Agoria die elke jaar de ict-budgetten natrekt. De toename van de investeringen is ook wel nodig want België tuimelde dit jaar op de Europese digitale index op het vlak van E-gov van plaats dertien naar plaats vijftien. Op 28 lidstaten betekent dit dat ons land zich bij de onderste helft van de rangschikking bevindt. Marc Lambotte benadrukte dat een top-3 het doel moet zijn. Dat geldt ook voor de algemene digitale index (Desi) waar België twee plaatsen moest toegeven en van plaats zes naar acht zakte.

E-gov Awards 2018

De E-gov Awards werden al voor de vijftiende keer georganiseerd door TMAB. Er waren ruim tweehonderd gasten aanwezig op de uitreiking in het Koloniënpaleis in Tervuren. Daar werden zes prijzen overhandigd. De E-gov Award voor de meest gebruiksvriendelijke toepassing ging naar ‘Closer to Van Eyck’ van het Koninklijk Instituut van het Kunstpatrimonium. De rendabiliteitsaward werd toegekend aan ‘Ecomptes’ van de Service Public de Wallonië direction générale.

De prijs voor de beste samenwerking ging naar Geonavotool van het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken en de VDAB kreeg voor JobNet de open data-award. Het Flanders Research Information Space’ tenslotte werd gelauwerd met de innovatieprijs én de hoofdvogel voor het ‘beste E-gov project’.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-07T10:04:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.