NEC richt pijlen op overheids-ict in Scandinavië

Japans elektronicaconcern wil het Deense KMD Holding overnemen

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Het Japanse elektronicaconcern NEC wil het Deense KMD Holding overnemen voor een bedrag van ongeveer 8 miljard Deense kroon, ruim een miljard euro. KMD is een grote dienstverlener voor overheden in Scandinavische landen. Eerder kondigde de Japanners een soortgelijke overname aan van een Britse ict-dienstverlener in de publieke sector.

Het Deense bedrijf moet NEC meer slagkracht geven binnen het gouvernementele domein, zoals het digitaal verwerken van (belastings)data tussen verschillende ministeries en andere overheidsinstellingen. KMD weet een constante stroom winst te behalen met onder andere SaaS-diensten.

Om die diensten uit te breiden, is een groter netwerk nodig en dat zou NEC kunnen bieden, onder andere met het eerder door NEC aangekochte Northgate Public Services, een vergelijkbare dienstverlener in het Verenigd Koninkrijk.

Op dit moment is de private equityfirma Advent International samen met het Deense pensioenfonds Sampension eigenaar van KMD. Het bedrijf heeft 3200 medewerkers en 1500 klanten en zal onafhankelijk blijven opereren van NEC. De overname moet binnen enkele maanden na goedkeuring van de overheid zijn afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-28T13:23:00.000Z Krijn Soeteman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.