Belux wederom aanjager groei Ordina; groei NL minimaal

Dit artikel delen:
Ordina

Ict-dienstverlener Ordina ziet in het eerste kwartaal van 2019 zijn omzet stijgen met 3,6 procent naar 94,6 miljoen. Opvallend is de grote groei (12,1 procent) in België/Luxemburg naar een omzet van 29,2 miljoen. In Nederland stijgt de omzet met slechts 0,2 procent naar 65,4 miljoen euro.

Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf.

Ordina is actief in vier markten. De omzet in de overheidsmarkt stijgt in het eerste kwartaal met 1,9 procent naar 35,4 miljoen euro. Te danken aan de hogere omzet vanuit de businessproposities ‘High performance teams’ en ‘Business platforms’ met name in Nederland. De omzet in de financiële dienstverlening bedraagt in het eerste kwartaal van dit jaar 27,5 miljoen, een stijging van 9,1 procent ten opzichte van vorig jaar. De omzetgroei is gerealiseerd bij bestaande bancaire klanten en verzekeraars, maar ook bij nieuwe klanten in de verzekeringsbranche in België en Luxemburg.

Ook bij zorg is er een stijging van 15,2 procent naar 6,4 miljoen euro. Dit komt volgens Ordina door verbreding van het portfolio en een aantal nieuwe klanten in de farmaceutische industrie. Binnen de industriemarkt is de omzet gedaald met twee procent naar 25,2 miljoen euro. In Nederland is de omzet gedaald, in België/Luxemburg is de omzet binnen deze branche verder gestegen.

Het nettoresultaat bedraagt 3,1 miljoen euro, iets minder dan vorig jaar toen 3,2 miljoen euro de boeken inging.

Eurostar

‘In het eerste kwartaal van 2019 realiseerden we rendabele groei. België/Luxemburg heeft opnieuw goed gepresteerd in dit eerste kwartaal met een iets verhoogd kostenniveau door de geplande investeringen voor het werven en aantrekken van nieuwe mensen en de opening van twee nieuwe kantoren’, aldus algemeen directeur Jo Maes. ‘Daarnaast zien we een sterke groei in de zorgmarkt in België/Luxemburg, gedreven door het succes in de farmaceutische industrie. Ook in Nederland zet de gezonde groei door met een verbeterd resultaat, mede gedreven doordat klantvragen in toenemende mate worden ingevuld met eigen medewerkers. In de publieke sector zet de sterke performance van Nederland door, evenals in de financiële sector.’

Tot slot is Maes enthousiast over de opdracht die Ordina binnen heeft gesleept bij de hogesnelheidstrein Eurostar. ‘Een mooi voorbeeld van onze businesspropositie ‘Intelligente datagedreven organisaties’ is de opdracht bij de hogesnelheidstreindienst Eurostar. Hier gaat Ordina de personeels- en onderhoudsplanning optimaliseren.’

Meer eigen medewerkers

Ordina telt nu in totaal 2656 fulltime medewerkers. De nettotoename van het aantal medewerkers is negen fte in het eerste kwartaal, waarbij het aantal directe medewerkers met veertien fte gestegen is. In februari 2019 gaf Maes al aan dat het bedrijf meer eigen medewerkers wil. Daarom is in april 2018 de bedrijfsunit TalentPower opgericht. 'Hiermee hebben we in totaal 235 starters aangenomen en opgeleid. Sinds medio 2018 is er ook voor het eerst in jaren een toename in het aantal eigen medewerkers over de gehele Benelux heeft gerealiseerd', aldus de algemeen directeur destijds. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-25T10:11:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.