Gent grote winnaar van Egov Awards

Dit artikel delen:

De stad Gent is met drie prijzen de grote winnaar van de Egov Awards in Tervuren. De zestiende editie van het gala, georganiseerd door Agoria en TMAB, trok ruim 250 gasten. ‘Een grand cru-jaar’, vertelt Agoria-ceo Marc Lambotte.

‘Van ganzenveer van Napoleon naar de 21ste eeuw.’ Zo omschrijft Marc Lambotte het project van het Beheerscomité Burgerlijke Stand en de Dienst Administratieve Vereenvoudiging van de stad Gent die de modernisering van de burgerlijke stand aanpakte. Alle akten zijn opgenomen in één databank en gelinkt aan het rijksregister. Alle papieren documenten behoren daardoor tevens tot de verleden tijd.

Gent won daarmee niet alleen de award voor het project met de grootste rentabiliteit maar tevens de topprijs voor het beste project. De Arteveldestad ging ook aan de haal met de innovatie-award voor Parallel universum Gent, dat een digitale 3Ddmap maakte van de fysieke stad Gent.

De prijs voor het gebruiksvriendelijkste project gaat naar de Woningpas, een samenwerking van het Vlaams Energieagentschap, de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij en het Departement Omgeving/Wonen-Vlaanderen. De pas is een digitaal paspoort van het pand waar je alle attesten, de installaties, de isolatie, de energie en de historiek kan terugvinden. Deze oplossing is uitgevoerd door ACA IT Solutions. 

De award voor de beste samenwerking werd toegekend aan de FOD Binnenlandse Zaken en het Nationaal Crisiscentrum voor Be-Alert, waarbij burgers verwittigd worden bij een noodsituatie. Be-Alert is uitgewerkt door Nextel, nu Telenet.

En tenslotte ging de ‘opendata-award' naar het agentschap binnenlands bestuur voor ‘lokale besturen als gelinkte open data’. Het is een digitale methode om informatie te structureren en te publiceren, zodat mensen en (zoek)machines het kunnen raadplegen op internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-10T11:27:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.