Esri levert geosoftware aan Europese Commissie

Dit artikel delen:
Europa

Esri wint een licentieovereenkomst bij de Europese Commissie. De Europese instelling en geselecteerde uitvoerende agentschappen krijgen in de komende vier jaar toegang tot de softwaresuite van Esri. Dit bestaat uit digitale kaarten en analyseslocatie-informatie en een geografisch informatiesysteem (gis).

Via de gis-technologie kan de Europese Commissie en haar uitvoerende agentschappen geografische informatie delen en analyseren. Hiermee willen de partijen beter geïnformeerde, op gegevens gebaseerde, beleidsbeslissingen nemen.

De Europese Commissie heeft een vierjarige algemene masterovereenkomst (general master agreement, gma) met Esri afgesloten. De Esri-producten worden door Europese distributeurs van Esri geïmplementeerd. Bovendien bieden deze partners ondersteuning, services en training aan de EC. De overeenkomst is zo opgesteld dat ook andere Europese instellingen, agentschappen en organen, gelieerd aan de EC, gebruik kunnen maken van de geosoftware.

Esri is in 1969 opgericht door de van oorsprong Nederlandse Jack Dangermond. Het bedrijf levert software voor geografische informatiesystemen (gis), locatie-informatie en kaarten aan organisaties, overheden, provincies en agentschappen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-24T11:31:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.