Rechtbank zet eindelijk fax aan de deur

Dit artikel delen:

Is de fax uit het bedrijfsleven zo goed als afgevoerd, justitie is er nog een trouwe gebruiker van. Voorlopig, want nu zegt een Antwerpse rechtbank de fax vaarwel. Met dank aan corona.

In de familie- en burgerlijke rechtbank in Antwerpen gaat de fax binnenkort naar het afval. Ook daar klinkt het dat de technologie stilaan wat achterhaald is. Want vanaf 1 september is het niet meer mogelijk faxen te sturen of te ontvangen.

Communiceren verloopt er met andere digitale toegangskanalen. Hiermee wordt ook de informatie- en documentenstroom ook wat eenduidiger. Want tot vandaag verkrijgen medewerkers, burgers en advocaten de documenten soms per fax, per post én per e-mail.

En de rest?

Toch betekent dat niet dat de fax bij justitie helemaal is afgevoerd. Een algemene richtlijn om de fax te laten vallen in de rechtbanken, is er namelijk (nog) niet. Het gaat om een individuele beslissing van de Antwerpse rechtbank van eerste aanleg. Maar wel eentje die door de FOD Justitie wordt omarmd. ‘Wat ons betreft mogen andere rechtbanken volgen’, aldus woordvoerder Edward Landtsheere in Het Nieuwsblad, die oppert dat de fax afvoeren een besparing zou betekenen. 

Volgens de woordvoerder heeft de coronacrisis ervoor gezorgd dat de rechtbanken de fax nu vlugger vaarwel kunnen zeggen. ‘Mensen waren op de digitale alternatieven aangewezen en merken dat die ook nuttig zijn.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-15T09:39:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.