De Sutter verantwoordelijk voor 5G

Dit artikel delen:

Minister van overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) wordt verantwoordelijk voor Bpost en Proximus, maar ook voor 5G. Niet evident want in Brussel staat Groen op de rem voor de uitrol van de nieuwe mobiele technologie.

Er is nu meer duidelijkheid over de bevoegdheden van minister en vice-premier Petra De Sutter, dat bevestigt De Tijd. Zij moet ervoor zorgden dat de veiling op gang gebracht kan worden. Die is uitgesteld omdat de gewesten kibbelen over de centen (wie krijgt wat). Ook het dossier van de vierde operator is daarbij gelinkt. Huidig premier Alexander De Croo was een groot voorstander van meer concurrentie in de telecommarkt.

Petra De Sutter zal ook de groenen in Brussel over de lijn moeten trekken. In Brussel, maar ook in Wallonië is er om gezondheidsredenen veel weerstand. Maar om 5G in de hoofdstad te kunnen uitrollen is een wijziging van de stralingsnorm nodig. Die ligt nu vele malen hoger dan de norm die voorgesteld wordt door de Wereld Gezondheidsorganisatie.

De telecomoperatoren, ook de Limburgse integrator Cegeka, zijn inmiddels wel aan de gang met enkel testprojecten voor bedrijven. Het project van Proximus zou volgens De Tijd de titel ‘De digitale Schelde’ meegekregen hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-19T16:14:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.