Infor stoot eam-tak af aan Zweeds Hexagon

Dit artikel delen:
deal handen schudden overeenkomst contract

Bedrijfssoftwareleverancier Infor heeft zijn eam (enterprise asset management)-activiteiten van de hand gedaan. De nieuwe eigenaar is het aan de Zweedse beurs genoteerde Hexagon. Infor wil niet meer investeren in deze software voor het beheer van bedrijfsmiddelen omdat het te weinig branchespecifiek is. Het Amerikaanse bedrijf vangt er ruim twee miljard euro voor in een combinatie van contanten en aandelen.

Hexagon uit Stockholm is van oudsher een leverancier van sensorsystemen en heeft daar in de afgelopen twintig jaar een industrieel softwareportfolio omheen gebouwd, onder andere op het vlak van geografische systemen. Het Zweedse bedrijf telt 21.000 werknemers en draait een omzet van zo'n 3,8 miljard euro.

Infor stelt dat het zich nog scherper wil richten op het leveren van erp (enterprise resource planning)-oplossingen voor branches. Generieke software zoals een eam-oplossing beschouwt het bedrijf niet meer als een kernactiviteit. Opmerkelijk omdat de concurrentie, zoals IFS, wel investeert in een eam-portfolio. Met de software kunnen organisaties hun bedrijfsmiddelen beheren, vanaf de ontwerp- en bouwfase tot de exploitatiefase.   

Behalve over de verkoop van de eam-tak hebben Infor en Hexagon afspraken gemaakt over een innige samenwerking. Zo blijft het erp-concern betrokken bij de doorontwikkeling van de eam-software en het afstemmen daarvan op de levenscycli van de eigen branche-oplossingen. Investeerder Koch, de eigenaar van Infor, neemt bovendien een belang in Hexagon.

Wanneer de overname is goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten stappen ruim vijfhonderd Infor-eam-medewerkers over naar de divisie Industrial Enterprise Solutions. In Nederland vindt deze software van Infor bij waterschappen en waterbedrijven aftrek. In België is de Intercommunale Slib en Vuilverwijdering Antwerpse Gemeenten (Isvag) een Infor EAM-gebruiker. Een bekende klant is het Zwitserse Cern, de organisatie die fundamenteel onderzoek doet naar elementaire deeltjes.

  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-07T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.