Capgemini doneert miljoen euro aan vaccin-project VN

Dit artikel delen:

It-consultant Capgemini heeft zich aangesloten bij het Verified, een initiatief van de Verenigde Naties (VN) om desinformatie rond Covid-19 te bestrijden. Het project maakt deel uit van een bredere strategie om te zorgen voor een eerlijke toegang tot vaccins, met name in ontwikkelingslanden.

Het Verified-initiatief is in mei vorig jaar door de VN gelanceerd als reactie op de pandemie, met als doel duidelijke, feitelijke informatie te bevorderen en te delen en internationale solidariteit te stimuleren. Het initiatief heeft in 2020 een miljard mensen bereikt in 130 landen en vijftig talen. Dit door samen te werken met VN-agentschappen, sociale-mediaplatforms, influencers, maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Capgemini schenkt nu een miljoen euro om de internationale en lokale voorlichtingscampagnes van Verified verder te ondersteunen. Deze campagnes worden uitgevoerd door communicatiedepartement van de VN en zijn in eerste instantie gericht op landen die zwaar door de pandemie zijn getroffen.

In mei van dit jaar droeg Capgemini twee miljoen euro bij aan Unicef ter bevordering van de wereldwijde toegang tot de Covid-19 Tools Accelerator (ACT-A). Dat is een wereldwijde samenwerking die de ontwikkeling, productie en eerlijke toegang tot Covid-tests, -behandelingen en -vaccins wil versnellen, vooral in India en Brazilië. 

Unicef leidt namens het internationale Covax-programma (de vaccincomponent van ACT-A) de grootste inkoop- en leveringsoperatie voor vaccins ooit, met als doel twee miljard doses beschikbaar te maken voor levering in het eerste kwartaal van volgend jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-21T11:23:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.