District09 wint de Fair ICT Award

Dit artikel delen:

District09, de ict-partner van de stad Gent, krijgt de Fair ICT award. Het volgt KU Leuven op als winnaar. De prijs is een initiatief van Fair ICT Flanders en Vlaanderen Circulair. Ze willen daarmee bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen aanzetten om de aankoop en het gebruik van ict-materiaal te verduurzamen.

De jury prees District09 door de stevige inbedding van hun duurzaam ict-aankoopbeleid binnen een breder beleidskader. Het circulair gedachtengoed wordt gekoppeld aan het respect voor mensenrechten. District09 is sinds kort ook aangesloten bij Electronics Watch. Dat biedt een garantie voor de opvolging van de sociale clausules in contracten. Zo monitort de organisatie de werkomstandigheden in de ict-keten.

Sinds enkele jaren vervangt District09 laptops pas om de vijf jaar. De leasing van multifunctionele kopieerapparaten is verlengd naar acht jaar. En ze gebruiken de warmte van de servers in een van de datacenters om het administratief centrum Zuid te voorzien van warm water en verwarming. 

De twee andere genomineerden waren Universiteit Gent en de stad Leuven. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-23T10:59:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.