Björn De Vidts wordt transitiemanager Datanutsbedrijf

Dit artikel delen:

Björn De Vidts, huidig head of data solutions bij Digitaal Vlaanderen, wordt de transitiemanager van het Vlaams Datanutsbedrijf. Hij heeft zich de laatste jaren toegelegd op publieke-private samenwerkingen.

De Vidts studeerde wetenschappen aan de Universiteit Gent en begon zijn loopbaan bij de Vlaamse overheid in 1998 bij het Agentschap voor Geografische Informatie. Daar groeide hij gedurende zeventien jaar door van gis-expert tot afdelingshoofd. Begin 2016 startte hij bij Digitaal Vlaanderen als afdelingshoofd gegevens- en dienstenintegratie. Sinds een jaar is hij er head of data solutions.

Nu gaat De Vidts het Vlaams Nutsbedrijf in goede banen leiden. Hij legt zich toe op beveiligde gegevens en privacy, en moet het databruggenhoofd worden tussen de Vlaamse overheid, bedrijven en burgers. Het wil dankzij datatoepassingen ook zorgen voor ‘de relance van de Vlaamse economie’. De oprichting is voorzien tegen eind dit jaar. Eerst moet het parlement zich nog uitspreken over de goedkeuring van het project.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-21T09:56:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.