Itsme nu beschikbaar voor (bijna) iedereen

Dit artikel delen:

Voortaan kunnen ook jongeren vanaf zestien jaar een account aanmaken bij Itsme. De identiteitsapp wil zo de digitale kloof bij de jeugd verkleinen. Al zit er wel een addertje onder het gras, want de app is niet voor iedereen beschikbaar.

Zowat tachtig procent van de volwassen Belgen (6,5 miljoen) bezit volgens Itsme een Itsme-account waarmee ze zich digitaal kunnen aanmelden bij hun bank, telecombedrijf, mutualiteit of een overheidsdienst. Jongeren daarentegen konden geen profiel aanmaken op de populaire inlogapp, terwijl er wel steeds meer situaties zijn waarbij ook min-achttienjarigen zo’n Itsme-account kunnen gebruiken. ‘Denk aan de inschrijving voor het hoger onderwijs, de administratie van een vakantiejob, de aanmelding voor het rijexamen, het online-inschrijven voor de Europese verkiezingen, het opvragen van persoonlijke informatie bij je Burgerprofiel of het inloggen op de CovidSafeBE-app’, klinkt het bij Itsme.

Na een technische en juridische doorlichting heeft Itsme besloten de identiteitsapp ook open te stellen voor zestien- en zeventienjarigen. Zij kunnen vanaf nu een Itsme-account aanmaken via hun bank, indien ze hun e-id-kaart recentelijk hebben laten uitlezen in een bankkantoor. Het gaat dan wel om jongeren die klant zijn bij een van de vier grote banken in ons land: Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en CBC/KBC. Ook de afgeleide merken van deze banken, zoals Fintro of Hello Bank, vallen hieronder. Maar dus geen banken als Argenta, AXA Bank of Beobank, om er maar een paar te noemen.

Een Itsme-account aanmaken via de elektronische identiteitskaart is, zo klinkt het, technisch niet mogelijk, omdat het handtekeningcertificaat op de e-id dat nodig is om je Itsme-registratie te bevestigen, pas geactiveerd wordt vanaf achttien jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-26T10:05:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.