Digitale Dienstenmotor is beste e-gov-project van 2022

Dit artikel delen:
Award prijs nominatie genomineerd

Het low-codebeheerplatform Digitale Dienstenmotor, waarbij ambtenaren van lokale besturen zelf eigen processen kunnen automatiseren, heeft de prijs voor het beste e-gov-project weggekaapt tijdens de Digital Society Awards in Tervuren. Daar daagden ruim 260 gasten op voor de negentiende editie van het jaarlijkse event dat digitale overheidsprojecten in de kijker zet.

De belangrijkste award ging dus naar de Digitale Dienstenmotor, een raamovereenkomst die gebruikt wordt door Vera en Polis, de provincies Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen.

De Smartcity-prijs was voor de steden Leuven, Brugge en Roeselare die samen een iot-platform uitgerold hebben. De federale Riziv-organisatie haalde het beste e-health-project binnen.

Andere awards waren voor het Agentschap Uitbetaling Groeipakket (gebruiksvriendelijkheid), Just-on-Web van de Fod Justitie (rendabiliteit), het monitorplatform van de Brusselse MIVB vervoersmaatschappij (innovatie), de LB365-samenwerking van 34 steden (samenwerking) en de digitale klimaatscan van het instituut voor Landbouw en Visserijonderzoek (duurzaamheid).

Op het event werd ook aangekaart dat België dringend werk moet maken van digitale overheidsdiensten. Het staat pas op de zestiende plaats in de Europese Digital Economy and Society Index (Desi), onder het Europees gemiddelde.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-02T12:20:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.