Traag herstel online dienstverlening Stad Antwerpen

Dit artikel delen:

Anderhalve week nadat een ransomware-aanval de stad Antwerpen trof, komt het herstel van de gemeentelijke it-systemen maar langzaam op gang. De dienstverlening blijft veel hinder ondervinden.

Veel zaken zijn nog niet online te regelen zoals het maken van afspraken en het aanvragen van bepaalde vergunningen en andere documenten. Wel kunnen burgers weer online meldingen doen van overlast. Ook een aantal aktes en uittreksels is via e-loketten beschikbaar. Zelfs de link die meer informatie geeft over de cyberaanval, bleek vanmiddag niet te werken. De problemen zullen naar verwachting nog tot het eind van dit jaar voortduren.

Verder hangt de stad Antwerpen openbaarmaking van gestolen privédata boven het hoofd. De cybercriminelen dreigen alle buit gemaakte bestanden via de deeldienst Mega te lekken, als de gemeente niet voor 19 december met losgeld over de brug komt. De bende pleegt die dreigingen ook daadwerkelijk uit te voeren. Eerder werden overheden in Frankrijk en Uruguay zo gechanteerd. De hoogte van de eis is niet bekend. 

De hackers die opereren onder de naam Play, hebben ruim een halve terabyte aan gestolen data weten te kapen. De bende claimt allerlei persoonlijke informatie, identiteitskaarten en financiële documenten in handen te hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-15T15:08:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.