Uni Systems maakt klapper bij Enisa

Dit artikel delen:

Uni Systems heeft 21 raamcontracten voor diensten toegewezen gekregen bij het European Union Agency for Cybersecurity (Enisa). Daarbij zal de Griekse it-dienstverlener, met ook vestigingen in België, Roemenië, Luxemburg, Italië en Spanje, aan twintig van de 27 EU-lidstaten cyberbeveiligingsdiensten leveren. Eén contract geldt voor de gehele Europese Unie.

Bij de twintig gesloten lidstaat-raamcontracten staat Uni Systems zeven keer op de eerste positie (Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Letland en Zweden), acht maal op de tweede plek (Bulgarije, Hongarije, Italië, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland en Polen) en vijf keer op nummer drie (België, Cyprus, Griekenland, Ierland en Roemenië).

Het doel van de contracten is om de cyberveiligheid van de infrastructuur van de desbetreffende lidstaten te versterken en, op grotere schaal, dat van het digitaal landschap in de gehele Europese Unie. De contracten, ter waarde van achttien miljoen euro, hebben een looptijd van drie jaar.

Uni Systems zal via Enisa, het Agentschap van de Europese Unie voor cyberbeveiliging, de lidstaten ondersteunen met diensten als cyberbeveiligingsoefeningen en capaciteitsbeoordelingen (aan de hand van testscenario's), technische ondersteuning bij incidentbeheer en ondersteuning bij dreigingsanalyses. 

Het Atheense Uni Systems, lid van Quest Group of Companies, levert sinds 1964 ict-diensten en is actief voor financiële instellingen, publieke organisaties (waaronder EU-instellingen) en telecomoperators.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-19T12:11:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.