BlackBerry koopt Good Technology

Dit artikel delen:

Het Canadese telecombedrijf BlackBerry neemt Good Technology over, een leverancier van software voor mobiele beveiliging en servicemanagement. De overnamesom bedraagt 425 miljoen dollar. Met de overname haalt BlackBerry een platform in huis waarmee zakelijke applicaties voor elk mobiel platform, ongeacht welk besturingssysteem, te beveiligen en te monitoren zijn. Good gebruikt voor zijn app-beveiliging onder meer containerisation-technologie voor privacybeveiliging.

De overname is opmerkelijk omdat Christy Wyatt, algemeen directeur van Good Technology, regelmatig riep dat het over en uit was met BlackBerry als toonaangevend mobieltjesmerk in de zakelijke markt. Nu spreekt ze van een 'opwindend moment waarbij we samen het meest uitgebreide mobiele platform in de markt gaan bieden.' BlackBerry heeft ook een eigen productlijn voor 'mobile device management'.

Good Technology is een paar jaar geleden van de hand gedaan door de toenmalige BlackBerry-concurrent Motorola. De afgelopen jaren staken diverse investeerders geld in het bedrijf dat zich specialiseerde in mobiele beveiliging. Ook was er sprake van een beursgang-plan. Zo'n 6200 klanten, waaronder veel overheden, zouden inmiddels het softwareplatform gebruiken.

Topvrouw Wyatt beweerde dat Good de afgelopen jaren ruim honderd nieuwe klanten in de Benelux heeft opgetekend, waaronder Rijkswaterstaat en Schiphol. Bij de luchthaven loopt een 'byod tablet-programma' waarbij Good Technology de mobiele beveiliging heeft geleverd.     

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-09-07T11:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.