Acquia versterkt beveiliging met ISO-certificering

Dit artikel delen:

Acquia ontvangt het ISO 27001-certificaat voor databeveiligingsmanagement voor Acquia Cloud Enterprise. ISO 27001 wordt gezien als de internationale standaard voor beveiliging van, en compliance voor cloudstructuren van bedrijven. De certificering bevestigt dat Acquia voldoet aan de strenge en specifieke compliance-eisen van zijn internationale gebruikers.

Acquia, het bedrijf voor digitale ervaringen en opgericht door de Belg Dries Buytaert, ontvant het ISO 27001-certificaat voor databeveiligingsmanagement voor Acquia Cloud Enterprise. Het bedrijf investeert in zijn beveiligingsprogramma; onafhankelijke certificaten als ISO 27001 bevestigen dat de uitvoering van beveiliging door Acquia voldoet aan internationaal aanvaarde standaarden voor het beschermen van gegevens in de cloud.

Acquia biedt klanten een platform, zowel door ontwerp en aanvullende beveiligingsproducten en-diensten, als ook door het portfolio van compliance-audits van derde partijen. ‘Voor onze infrastructuur hebben we technieken en controlemechanismen gebouwd met HIPAA-, SOC 1-, SOC 2-, PCI-DSS-audits en vanaf nu ook met ISO 27001’, zegt Alan Nugent, ciso en senior vice president beveiliging, risico’s en compliance bij Acquia.

Beveiligingsstandaard

ISO/IEC 27001:2013 (ISO 27001) is een internationaal erkende beveiligingsstandaard die voortborduurt op de implementatie van een databeveiligingsmanagementsysteem (‘information security management system’ of isms). Het systeem is een beveiligingsraamwerk van beleid, procedures en protocollen, en omvat administratieve, fysieke en technische beveiliging om databeveiligingsrisico’s te beheren voor interne data en klantgegevens.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-22T12:02:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.