CCB ontwikkelt basisopleiding veilig internet

Dit artikel delen:
Certificaat

Het Centrum voor Cybersecurity (CCB) meent dat de gevaren van het internet onvoldoende gekend zijn. Daarom ontwikkelt de instelling een basisopleiding ‘Hoe veilig gebruikmaken van het internet?’. Wie de opleiding met succes volgt, krijgt een certificaat of een soort ‘internetbewijs’. Dat meldt De Morgen.

Volgens het Centrum voor Cybersecurity zijn veel mensen zich niet bewust van de risico's van het internet. Zo ook bedrijven, die vaak slachtoffer worden van een cybercrime. Dit heeft niet altijd even prettige gevolgen voor het bedrijf in kwestie. Bedrijven kunnen daarom wel wat internetles gebruiken.

Het CCB werkt daarom aan een basisopleiding die ingaat op het veilig surfen op het internet. De cursus leert zowel bedrijven als particulieren meer over cookies. Wat zijn cookies? Hoe wordt het surfgedrag van internetgebruikers gevolgd en wie doet dat? En vooral: hoe kan er op een bewuste manier worden omgegaan met de risico’s van het internet? Deelnemers die de opleiding met succes afronden, ontvangen uiteindelijk een soort ‘internetbewijs’. Het certificaat geeft andere bedrijven aan dat de onderneming te vertrouwen is.

Het Centrum voor Cybersecurity start in het najaar met een bewustmakingscampagne.

Centrum voor Cybersecurity

In oktober van vorig jaar kreeg België een Centrum voor Cybersecurity (CCB). Het centrum moet ingrijpen wanneer Belgische instanties worden aangevallen. Daarnaast onderzoekt het hoe men tot een veilig en betrouwbaar internet kan komen. ‘We zijn meer en meer afhankelijk van het internet’, stelt directeur Miguel De Bruycker. ‘En daarmee komen ook bedreigingen.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-01T11:58:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.