BlackBerry lijft Brits Encription in

Dit artikel delen:
Cybersecurity

Telecomdienstverlener en mobiele beveiliger BlackBerry neemt de Britse it-beveiligingsdienstverlener Encription over. Met de overname wil het Canadese bedrijf zijn cybersecurity-tak versterken en breder trekken dan alleen mobiele beveiliging. Encription uit Worcestershire levert diensten als penetratietesten, cybertrainingen, digitale forensische diensten en beveiligingsadvies.

Volgens Blackberry is de it-beveiligingsdienstenmarkt zo'n 16,5 miljard dollar per jaar groot. Met Encription erbij en met de mobiele beveiligingstak die het bedrijf al heeft, inclusief ruim zeventig certificaten en autorisaties, wil Blackberry in dit segment groeien. Het ziet vooral groeiperspectief in het beveiligen van internet of things-toepassingen.

BlackBerry nam vorig jaar september Good Technology over, een leverancier van software voor mobiele beveiliging en servicemanagement. Met die overname haalde het telecombedrijf een platform in huis waarmee zakelijke applicaties voor elk mobiel platform, ongeacht welk besturingssysteem, te beveiligen en te monitoren zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-29T11:31:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.