Nederland wijst ICT’er op kansen in België

Dit artikel delen:
België en Nederland

De Belgische overheden zijn geregeld het slachtoffer van hackers en cybercriminelen. Dat is ook opgemerkt door Nederland. De Nederlandse overheid stimuleert daarom Nederlandse ict-bedrijven om in te spelen op deze opportuniteit. Daarbij wordt op de ‘geringe deskundigheid’ in België gewezen.

Dit nieuws werd gebracht door Het Belang van Limburg. De krant verwijst naar een rapport van het Nederlandse ministerie van Economische zaken. In dit rapport wordt gesteld dat Nederlandse ict-bedrijven over een vooraanstaande ict-expertise beschikken en dat deze deskundigheid in België gering is. Dit zou dan ook heel wat zakelijke opportuniteiten met zich kunnen meebrengen.

Uit cijfers die zijn opgevraagd door Kamerlid Nele Lijnen (Open Vld) blijkt dat de Belgische federale diensten vorig jaar 666 keer digitaal werden aangevallen, de helft meer dan in 2014. België beschikt inmiddels over een Centrum voor Cybersecurity, maar daar zouden weinig meldingen binnenkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Uit cijfers blijkt dat de Belgische federale diensten vorig jaar 666 keer digitaal werden aangevallen, de helft meer dan in 2014. België beschikt inmiddels over een Centrum voor Cybersecurity, maar daar zouden weinig meldingen binnenkomen.

Ten eerste is 666 een wel heel symbolisch getal en ten tweede is het duidelijk het topje van de spreekwoordelijke ijsberg! Gemiddeld nog geen twee aanvallen per dag is bizar laag. Elk commercieel Security Operations Center zal kunnen bevestigen dat per dag een veelvoud hiervan voorkomt ook in BE!

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-07T10:44:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.