Landesk versterkt positie met aankoop AppSense

Dit artikel delen:
Overname handen schudden

AppSense wordt overgenomen door Landesk. Dat maakt de Amerikaanse endpoint security specialist bekend. Het is de zevende overname in de afgelopen vijf jaar. Met de overname wil Landesk zijn positie op het gebied van unified endpoint management (uem) verstevigen en zijn virtualisatie-expertise uitbreiden.

Landesk werd zelf in 2010 overgenomen door investeringsmaatschappij Thoma Bravo. Daarvoor was het bedrijf ooit in handen van Intel. Door de overname van AppSense hoopt Landesk op meer mogelijkheden om fysieke en virtuele devices te integreren, waardoor aparte tools en processen niet meer nodig zijn. Verder breidt AppSense het portfolio van Landesk uit met geavanceerde vormen van endpoint-beveiliging.

Ook het klantenbestand word vergroot. AppSense heeft namelijk sinds de oprichting in 1999 veel klanten binnen de zorg- en bankensector en andere financiële instellingen. Markten waar vdi breed wordt toegepast en compliance cruciaal is. Grote zorginstellingen en banken wereldwijd zijn klanten van AppSense. De gevoerde producten zijn gericht op on-demand personalisering en profielbeheer voor fysieke, virtuele en vanuit de cloud aangeboden endpoints. AppSense heeft ook beveiligingsproducten voor meer controle over applicaties, het beheer van rechten en, meer recent, veilige datatoegang.

Strategische zet

Volgens ceo Steve Daly is de overname een perfecte strategische zet voor Landesk. ‘Deze stap betekent ook een uitbreiding van onze mogelijkheden op het gebied van operationele beveiliging. We kijken erg uit naar de groeikansen die dit oplevert en zullen er alles aan doen om onze klanten nog completere oplossingen te bieden voor het beheer en de beveiliging van hun endpoints.’

Ook AppSense ceo, Scott Arnold noemt de krachtenbundeling met Landesk strategisch verstandig. ‘We willen onze klanten en partners graag een complete strategie kunnen bieden voor hun endpoint-management, een strategie van één leverancier.'
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-15T09:51:00.000Z Annemiek Sprado


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.