Check Point zakt verder af naar middenmarkt

Threat Prevention voor kleinere bedrijven

Dit artikel delen:
Daling

Check Point Software Technologies had met zijn security-oplossingen altijd een stevige focus op grote organisaties. Maar tijdens zijn Check Point Experience-event in Nice was er ook behoorlijk wat aandacht voor hun aanbod voor kleinere bedrijven.

Check Point Software Technologies introduceerde in Nice namelijk een nieuwe serie appliances: de Check Point 1400, 3000 en 5000 Series. Deze nieuwe appliances bieden elk soort organisatie, van kleine bedrijven tot en met grote organisaties, de mogelijkheid om de meest uitgebreide threat prevention-mogelijkheden in te zetten.

Bij dit aanbod hoort onder meer de volledige inspectie van versleutelde data terwijl, zo benadrukt men bij Check Point,  connectiviteit en de gebruikerservaring behouden blijft. Deze lancering zijn echter niet zozeer een aanpassing van de strategie. 'Veel grote bedrijven hebben ook kleinere bedrijven als partner. Dus in die zin trachten we ook het beveiligingsniveau voor alle bedrijven op peil te brengen', zo licht Aviv Abramovich, die bij Check Point instaat voor Products R&D, toe.

Incidenten

Tegelijk benadrukt men bij Check Point de nood aan goede maatregelen. Het aantal security-incidenten is in 2015 wereldwijd gestegen met 38 procent, vergeleken met 2014, zo blijkt uit cijfers van PwC. Het aantal gevallen van datadiefstal steeg in dezelfde periode met 56 procent.

Deze toename en de zeer geraffineerde, nieuwe cyberattacks, vooral die met onbekende malware, zorgen ervoor dat aanvallen steeds succesvoller worden, klinkt het bij Check Point. 'De strategie om deze aanvallen af te weren, moet aangepast worden. Van detectie gaan we naar preventie', aldus Abramovich. 'Het aanbod rond threat prevention past hierbij.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-20T09:11:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.