België wordt lid NAVO-kenniscentrum cyberdefensie

Dit artikel delen:
Samenwerken

België treedt volgend jaar toe tot het Cooperative Cyber Defence Center of Excellence (CCD COE). Dat is een kenniscentrum voor cyberdefensie van de Navo waar twintig lidstaten onderdeel van uitmaken. Vanaf 1 januari stuurt ons land één van zijn experten inzake cybersecurity naar de Estse hoofdstad Tallinn voor een periode van minstens drie jaar. Dat kondigt Steven Vandeput, minister van Defensie, aan.

Het Cooperative Cyber Defence Center of Excellence, CCD COE werd in 2008 opgericht door de Estse regering nadat het land het slachtoffer was geweest van massale cyberaanvallen. Volgens de toenmalige premier Andrus Ansip werden de aanvallen vanuit Rusland uitgevoerd. Het centrum werd nadien door de Navo gehomologeerd als kenniscentrum, naast 23 andere.

Het multinationaal centrum - met zestien van de 28 Navo-landen en de neutrale landen Oostenrijk en Zweden - doet onderzoek en organiseert opleidingen op technisch, juridisch en strategisch vlak. Er worden ook oefeningen gehouden, zoals Locked Shields, dat tussen 18 en 22 april plaatsvindt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-28T09:31:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.