F5 eert SecureLink voor groeispurt in security

Dit artikel delen:
Award

De Belgisch-Nederlandse security- en netwerkintegrator SecureLink heeft tijdens een congres van applicatie-delivery-specialist F5 in Wenen een award voor special security partner in de wacht gesleept. Het bedrijf wist de omzet uit F5's security-producten en diensten in een jaar tijd met meer dan 800 procent te verhogen.

Daarmee is het de sterkste groeier op het vlak van F5-security in de Emea-regio. 'Met name de vraag naar anti-DDoS-oplossingen groeide in 2015 flink', licht medeoprichter en cto van SecureLink-groep, Frank Staut, toe.

De 800 procent groei, waarvoor het bedrijf de award ontving, betreft de activiteiten in België. Daar tekende SecureLink in 2015 onder meer de tweede grootste bank van het land, KBC, op. SecureLink levert onder meer apm- en asm-modlels uit de security suite van F5.

Staut verwacht dat de vraag naar securitydiensten de komende jaren flink zal toenemen. 'Managed services en managed security services kunnen bedrijven en organisaties helpen om hun security te verbeteren, nieuwe tools die meer en meer gebaseerd zijn op machine learning technieken helpen om mogelijke aanvallen te detecteren en bieden de mogelijkheid voor beheerders om betere analyses te doen.'

SOC

Het bedrijf beschikt over een eigen security operation center (soc) in Sliedrecht. Daar wordt 24 uur per dag de ict-omgeving van klanten bewaakt.

SecureLink zette in 2015 in Nederland en België ongeveer 78 miljoen euro om. Ruwweg komt ongeveer 60 procent van dat resultaat uit security-diensten en 40 procent uit producten en diensten rondom infrastructuur. SecureLink is van oorsprong vooral actief in sectoren als de zorg, bij overheden en in het onderwijs. 'Nieuwe markten zijn bedrijven die applicaties via internet verspreiden. Het gaat bijvoorbeeld om leveranciers van SaaS-aplicaties, software-aanbieders en kleine datacenters', licht Staut toe.

Juniper en Palo Alto

Naast het aanbod van F5-producten levert het bedrijf het onder meer producten en diensten van de leveranciers Juniper, en Palo Alto. SecureLink startte in 2003 in België en is sinds 2008 ook in Nederland actief. De groep telt 230 medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-20T11:23:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.