SecureLink beheert SOC bij AZ Alma

Dit artikel delen:
Arts

Security-integrator SecureLink gaat bij ziekenhuisgroep AZ Alma een Security Operations Center services (SOC)-project realiseren. Daarnaast is het verantwoordelijk voor het beheer van de netwerkinfrastructuur en security componenten. Dat doet het via de SecureLink - NOC (Network Operations Services). De testen en de implementatie zijn voor eind dit jaar voorzien. Het moet in maart 2017 operationeel zijn.

De ziekenhuisgroep AZ Alma grijpt de verhuis naar een nieuwbouw in 2017 aan om alle netwerkinfrastructuur onder handen te nemen. Het koos voor een volledig nieuw netwerk. De it-team van het ziekenhuis is klein. AZ Alma wil daarom zijn it-afdeling zich bezig houdt met concrete verzoeken van artsen en verplegers en minder met de it-infrastructuur.

AZ Alma opteerde daarom voor een managed services model, waarbij een externe partner het netwerk beheert. Dit werd security-integrator SecureLink. Het netwerkbeheer op afstand gebeurt via de Network Operations Center Services (NOC) van SecureLink. Het dagelijkse beheer van de diverse netwerk-componenten en de ict-beveiliging wordt door Securelink gedaan.

Deze dienstverlening wordt gecombineerd met de SecureLink Security Operations Center services (SOC). Met behulp van verschillende security-technieken, security-tools en intelligentie feeds, leggen de SOC-services de focus op detectie en snelle respons bij security incidenten. Het SOC moet vanop afstand waarnemen er op de infrastructuur gebeurt en vervolgens een diagnose terugkoppelen naar het NOC. Die kan vervolgens de nodige maatregelen uitvoeren.

Een laatste technologie waar AZ Alma een beroep op doet, is desktopvirtualisatie (VDI), dat via zusterbedrijf en VDI-specialist Raido werd geïmplementeerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-27T11:24:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.