Cisco steekt 10 miljoen in cybersecurity-experts

Dit artikel delen:
cybersecurity

Uit onderzoek van Cisco blijkt dat er tegen 2019 een nijpend tekort aan cybersecurity-experts zal zijn. Cisco roept nu dan ook het Global Cybersecurity Scholarship programma in het leven en werkt de certificaties met betrekking tot netwerkbeveiliging bij. Een investering van om en bij de tien miljoen dollar over een duurtijd van twee jaar.

Cisco en zijn authorized learning partners voorzien opleiding, coaching en certificatie. Laureaten van het Global Cybersecurity Scholarship programma krijgen de kwalificatie van operationeel beveiligingsanalist (security operations center analyst) zoals bepaald door vakverenigingen. Cisco wil in eerste instantie vooral schoolverlaters, veteranen en vrouwen inschakelen in zijn programma.

Certificaten updaten

Parallel introduceert Cisco met de Cyber Ops Certification ook een nieuwe certificatie voor netwerkspecialisten. Het is een certificatie voor beveiligingsanalisten die it-systemen monitoren en aanvallen moeten detecteren. De nieuwe certificatie leert hen om de aanvallen in te dijken en te remediëren. De huidige CCNA Security certificatie (Cisco Certified Network Associate of Cisco’s basiscertificatie) focust veeleer op het vermijden van aanvallen en het algemene beheer van netwerkbeveiliging. 

Cisco vernieuwt ook zijn CCIE Security certificatie (Cisco Certified Internetwork Expert, Cisco’s expertcertificatie). Het diploma omvat nu ook de nieuwste technologieën en cyberdreigingen. Voor de certificatie zijn vaardigheden nodig inzake malwarebescherming, intrusiepreventie, virtualisatie, automatisering en informatie-uitwisseling. Kandidaten moeten ook aantonen dat ze kunnen werken met nieuwe technologieën voor netwerkautomatisering, cloud en het internet of things.

ICT-beurzen

Computable.be is hoofdmediapartner van de gecombineerde ict-beurzen Infosecurity Belgium, Storage Expo en The Tooling Event op woensdag 15 en donderdag 16 juni te Brussels Expo. Cisco is ook op de beurs aanwezig en te vinden op stand 03.A000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-15T10:43:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.