TNO en Interpol bestrijden cybercrime uit Singapore

Dit artikel delen:
misdaad

Interpol en TNO breiden hun wereldwijde samenwerking uit om cybercrime te bestrijden. De partijen doen dit vanuit Singapore. Ze ontwikkelen trainingsmateriaal, cursussen en seminars op gebied van cybercrime. Deze zijn gericht op handhavende instanties.

TNO en Interpol hebben al eerder een opleiding ontwikkeld. Deze informeert handhavende instanties over de methoden en strategieën van cybercriminelen om detectie op een darknet te voorkomen. Deze training werd gegeven in Brussel en Singapore.

De partijen breiden nu de samenwerking verder uit. Dit met het doel om nieuw trainingsmateriaal over cybercrime voor handhavende instanties te ontwikkelen. Dit gebeurt vanuit Singapore. Daar is het Global Complex voor Innovatie van Interpol gevestigd. Bovendien beschikt TNO daar over een kantoor.

Nieuwe detectiemethodes

TNO kondigde onlangs een samenwerking aan met de Haagse start-up Redsocks en de Nanyang Technological University (NTU), een universiteit in Singapore. Binnen die samenwerking wordt gekeken naar nieuwe detectiemethodes tegen doelgerichte cyberaanvallen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-17T11:39:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.