HP Inc. verzint scherm tegen visueel hacken

Dit artikel delen:

HP Inc. brengt laptops op de markt waarvan de schermen voorzien zijn van een zogeheten elektronisch privacy filter. De technologie die hierachter schuilgaat, heet HP Sure View en is beschikbaar voor klanten van de nieuwe HP EliteBook 1040 en HP EliteBook 840.

Volgens het computerbedrijf kunnen laptopgebruikers met slechts één druk op de knop visuele hackers buitenspel zetten. Zij hoeven hierdoor niet langer te vrezen dat gevoelige informatie wordt afgekeken en in verkeerde handen valt.

‘Mensen werken met hun laptops steeds vaker vanuit openbare ruimtes. Om die reden worden zij slachtoffer van visual hacking. Visual hackers zijn criminelen die ongemerkt naar het computerscherm van hun slachtoffers gluren en zichzelf verrijken met vertrouwelijke informatie’, zegt Benoit Bonnafy, onderdirecteur Business Personal Systems EMEA HP Inc. ‘De toevoeging van HP Sure View aan onze beveiligingssoftware op EliteBooks geeft klanten een prettig gevoel. Zij hoeven tijdens laptopsessies niet langer bang te zijn dat gevoelige data wordt afgekeken.’

Gluurgraag

HP Sure View is ontwikkeld met 3M privacy-technologie. Daardoor is het niet langer nodig om extra privacy tools te installeren, beweert het bedrijf. Gebruikers schakelen met de F2-toets direct naar de privacy-modus, die tot 95 procent zichtbaar licht reduceert als je niet recht voor het scherm zit. Dit maakt het voor gluurgrage types bijzonder lastig om informatie af te kijken.

HP Sure View is vanaf september als optie verkrijgbaar op de EliteBook 840 en EliteBook 1040 full HD. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-25T11:59:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.