Clavister neemt IAM-partner PhenixID over

Dit artikel delen:
Voorspelling

Clavister, aanbieder van oplossingen voor netwerkbeveiliging, heeft zijn partner PhenixID overgenomen voor ongeveer zeven miljoen euro. Dit is een leverancier van oplossingen voor identity & access management (iam). De twee bedrijven denken met de overname effectiever te kunnen voorzien in de groeiende vraag naar veilige, geïntegreerde diensten voor het beheer van gebruikersaanmeldingen en -identiteiten.

PhenixID zal als iam-divisie onder eigen naam binnen de Clavister Group opereren. De twee bedrijven zullen gecombineerde oplossingen aanbieden die zijn gebaseerd op de technologie van zowel Clavister als PhenixID. Daarnaast zullen ze gezamenlijk nieuwe oplossingen ontwikkelen.

Beide bedrijven denken met de krachtenbundeling ook beter te kunnen inspelen op de groeiende internet of things (IoT)-toepassingen en de groeiende vraag naar beveiligingsoplossingen hiervoor.

Clavister kocht eerder in 2016 reeds 30,1 procent van de aandelen van PhenixID in. Het zal het resterende belang van 69,9 procent overnemen zodra de overnametransactie officieel is goedgekeurd door de aandeelhouders. Op basis van de overnameovereenkomst krijgen de aandeelhouders van PhenixID een groot belang in Clavister. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-01T16:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.