E-mail blijft populairste aanvalsmethode

Dit artikel delen:
e-mail

E-mail blijft een populaire aanvalsmethode van cybercriminelen. Bij 75 procent van de aanvallen op mobiel apparaat is gebruik gemaakt van e-mail. Dit blijkt uit een onderzoek van securityleverancier Check Point.

In de vierde editie van het jaarlijkse Check Point Security Report analyseren Check Point-onderzoekers de activiteiten van meer dan 31.000 Check Point gateways wereldwijd. Het rapport biedt inzicht in (on)bekende en malware, aanvalstrends en de impact van mobiele apparaten. 

Het onderzoek toont aan dat endpoint devices, zoals smartphones, tablets en laptops, het voornaamste doelwit van cyberaanvallen vormen. In maar liefst 75 procent van de gevallen worden deze geïnfecteerd door e-mail. Bij 39 procent van de endpoint-aanvallen werd de netwerk-gateway firewall gepasseerd en routinecontroles brachten 85 procent van alle dreigingen aan het licht, maar pas nadat deze het bedrijf al binnen waren gekomen.

Daarnaast blijkt dat malware bedrijven overspoelt: bedrijven hebben maar liefst negen keer meer te kampen met malware dan een jaar geleden. Elke maand worden er dan bijna twaalf miljoen nieuwe malware varianten ontdekt. De afgelopen twee jaar is er dan ook meer nieuwe malware gedetecteerd dan in heel het voorbije decennium. 

Tot slot houden bedrijven snelle mobiele ontwikkelingen niet bij op gebied van cybersecurity. 60 procent van de tijd die we digitaal besteden, gebeurt via smartphones en tablets. 20 procent van de werknemers zorgt via deze toestellen onbewust voor een inbraak. Vaak gebeurt dit via het downloaden van malware of door in te loggen op een kwaadaardig Wi-Fi-netwerk. Dit vormt dan ook een stevige bedreiging voor organisaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-09-22T10:16:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.