John McAfee stort zich op beveiliging Blockchain

Dit artikel delen:

De omstreden antivirus-tycoon John McAfee stort zich op de beveiliging van Blockchain. Hij wordt senior adviseur van het security advisory committee van het Canadese bedrijf EDC (Equibit Development Corporation) dat zich richt op de beveiliging van Blockchain in de financiële sector.

Het bedrijf ontwikkelt webapplicaties die gebruikers toegang moet geven tot encryptie en werkt aan api's voor toegang tot supernodes die Blockchain gebruiken. Het bedrijf heeft tot doel om een standaard neer te zetten voor de beveiliging van Blockchain en zegt daarbij de kennis van McAfee goed te kunnen gebruiken. McAfee rapporteert direct aan het management van EDC.

John McAfee was met zijn bedrijf McAfee in de jaren tachtig en negentig één van de pioniers van anti-virussoftware. De activiteiten werden uiteindelijk overgenomen door Intel en McAfee mocht niet onder zijn eigen naam een bedrijf starten.

John McAfee is de laatste jaren vooral bekend om zijn roerige privé-leven. Hij verhuisde naar Belize waar hij verdacht wordt van moord op zijn buurman en drugshandel.

Onduidelijkheid over benoeming

Eerder meldde EDC dat McAfee was benoemd tot chief security officer van het Canadese bedrijf. Later benadrukte de organisatie dat McAfee niet in dienst is getreden, maar als adviseur betrokken is. McAfee is bij meerdere bedrijven actie als adviseur.

Dit bericht is 28 november 11.05 uur aangepast. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-24T16:37:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.