IBM trekt Benelux-klanten naar simulatiecentrum

Dit artikel delen:
cybersecurity

IBM’s securitytak investeert tweehonderd miljoen dollar in zijn portfolio. Een onderdeel hiervan is oplevering van de zogenaamde Cyber Range. Dat is een simulatiecentrum voor cyberaanvallen. Marc van Zadelhoff, general manager bij IBM Security laat weten dat de eerste klanten uit de Benelux gebruik hebben gemaakt van dit centrum.

Van Zadelhoff laat weten dat IBM Security de investering van tweehonderd miljoen dollar gebruikt voor drie onderdelen. Allereerst is de overname van het Amerikaanse Resilient Systems afgerond. Dat bedrijf automatiseert de processen om op een cyberaanval te reageren. Het biedt een platform met gepersonaliseerde stappenplannen en checklists om een cyberaanval correct af te handelen. Het is inmiddels onderdeel van IBM’s securitytak.
 
Ten tweede is een nieuw hoofdkantoor geopend in het Amerikaanse Cambridge (een agglomeratie van Boston). Daarvoor is honderd man aangenomen. ‘De securitywereld kun je verdelen in drie groepen: preventie, detectie en reactie. Onze nieuwe collega’s zijn aangenomen om de reactie-tak te verbeteren’, vertelt de general manager. Inmiddels beschikt IBM Security over ruim achtduizend man, verspreid over 133 landen.

Cybersecurity simulatie

In dat nieuwe kantoor is eind november ook het zogenaamde Cyber Range geopend. Dat is het derde onderdeel van de investering. ‘In het centrum leren klanten zich voor te bereiden op een cyberaanval, zoals ransomware of malware, en om hier juist op te reageren. De Amerikaanse overheid beschikt al over zo’n simulatiecentrum, maar onze cyber range is de eerste die commercieel beschikbaar is’, legt Van Zadelhoff uit. 
  
‘Ik omschrijf het als Disney World voor securitynerds als ciso’s’, vervolgt hij. ‘In de praktijk nemen klanten juist het managementteam mee. Dit omdat zij de security-problematiek niet goed kennen of kunnen inschatten. Ons centrum simuleert scenario’s en leert de deelnemers welke stappen nodig zijn om snel op een incident te reageren. Dat varieert van het voldoen aan de plaatselijke wetgeving tot het informeren van de media of zakenpartners.’ 
  
Hij laat weten dat inmiddels al de eerste klanten uit de Benelux naar Amerika zijn overgevlogen om gebruik te maken van deze dienst.

IBM X-Force Command Center

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-06T13:52:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.