Europol en EURid richten team cybercrime op

Dit artikel delen:
Samenwerken

De Europese politieorganisatie Europol gaat intensiever samenwerken met EURid, het Europese register van domeinnamen, in de strijd tegen cybercrime. Beide organisaties hebben een gezamenlijk team opgericht dat verdachte .eu- en .ею-domeinnamen opspoort en uit de lucht haalt. Dit jaar zijn tot nu toe zo'n zesduizend verdachte namen geschrapt.

Europol en EURid gaan in het kader van de samenwerking ook meer kennis uitwisselen over statistieken en trends op het gebied van cybercrime. Ook wordt er meer geïnvesteerd in het monitoren en identificeren van illegale activiteiten binnen de .eu en .ею-domeinen. Sinds de opening van het .eu-internetdomein zijn er ruim 3,8 miljoen .eu-domeinnamen geregistreerd. Afgelopen juli introduceerde EURid de cyrillische extensie .ею.

Europol is een samenwerkingsverband tussen de politiediensten van de Europese Unie en heeft zijn hoofdkantoor in Den Haag.

EURid heeft zijn hoofdzetel in Den Haag. De Europese domeinregistrator werkt samen met zo'n zevenhonderd geaccrediteerde domeinregistratoren in Europa. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-28T11:27:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.