Gold-IP distribueert Brand-Rex en gaat naar België

Dit artikel delen:

V.l.n.r.: Frank Goldewijk, directeur Gold-IP, Bruno Filio vice president international business development van Leviton en Jeroen Loonstra sales director Benelux & Germany van Brand-Rex.

De Nederlandse distributeur Gold-IP, gespecialiseerd in ip-securitysystemen en infrastructuur, breidt het assortiment uit met de netwerkbekabelingoplossingen van de Schotse onderneming Brand-Rex. Tegelijkertijd maakt het bedrijf bekend een nieuwe vestiging te openen in het Belgische Nazareth.

De assortimentsuitbreiding met Brand-Rex is een logisch vervolg op de overname van deze fabrikant door de Leviton Group. Gold-IP heeft de bekabelingoplossingen van Leviton namelijk op de Nederlandse markt geïntroduceerd. ‘Leviton en Brand-Rex leveren deels vergelijkbare en complementaire oplossingen voor de netwerkinfrastructuren van datacenters, kantoren en woon-zorgcomplexen’, vertelt Frank Goldewijk, directeur en eigenaar van Gold-IP. 

Value added distributie

Goldewijk vertelt dat zijn bedrijf vanaf 1 januari 2017 ook in België actief is vanuit de vestiging in Nazareth. ‘Met onze Belgische vestiging spelen wij in op de behoefte van onze leveranciers Mobotix, Leviton, Brand-Rex en Panduit aan toegevoegde waarde distributie.’ De Belgische vestiging wordt geleid door Filip Koch, die bijna zeventien jaar als Benelux area manager voor Panduit heeft gewerkt. Tegelijkertijd is Peter Poelmans gestart als nieuwe accountmanager. 

Kannegieter

Onlangs was Brand-Rex ook in het nieuws naar aanleiding van de overname door Leviton. Per 4 januari 2017 is it-dienstverlener Kannegieter namelijk aangesteld tot officiële value added distributor van Leviton Network Solutions in de Benelux. Ook deze aanstelling vindt zijn oorsprong in de overname van Brand-Rex door Leviton eind 2015. Kannegieter fungeert al bijna veertig jaar als distributiekanaal voor Brand-Rex in de Benelux en zal deze distributie nu voortzetten onder de koepel van de Leviton groep.

Gold-IP verkoopt, distribueert en ondersteunt ip-securitysystemen van Mobotix en Canon. Daarnaast distribueert het bedrijf infrastructuur van fabrikanten als Panduit en Leviton. Het bedrijf, opgericht in 2014, is gevestigd in Papendrecht.

Leviton is een Amerikaanse fabrikant van computer- en telefoniebekabelingsystemen. De onderneming kreeg eind 2015 het Schotse Brand-Rex in handen, een ontwikkelaar van kabeloplossingen voor netwerkinfrastructuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-09T14:14:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.