HPE koopt security start-up Niara

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

Hewlette Packard Enterprise (HPE) heeft de Amerikaanse start-up Niara ingelijfd. Deze security-specialist zal een rol krijgen binnen HPE Aruba om het ClearPass netwerksecurityporfolio voor de bekabelde en draadloze netwerkinfrastructuur aan te vullen en de verbeteren. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Niara, eerder een integratiepartner van HPE, maakt gebruik van ‘ueba’. Dit staat voor user and entitiy behavior analytics. Deze nieuwe securitytechnologie, gebaseerd op machine learning en data analytics, zou in staat zijn om de nieuwste cyberaanvallen te identificeren waar traditionele firewalls en andere beveiligingssystemen geen vat op hebben. Onderzoeksbureau Gartner stelt dat ueba identificeert en detecteert door gebruik te maken van verschillende analysemethodes. Vaak wordt een combinatie gebruikt van basisanalysemethodes en geavanceerde analytics. De technologie beschermt zowel traditionele als IoT-devices.

Niara-oprichters van Niara Srimam (ceo) en Prasad Palkar (vice president engineering) keren door de overname terug naar Aruba, waar ze al eerder werkten aan technologieën zoals het huidige ArubaOS-systeem. 

Overnames

De aankoop van Niara is de derde overname van HPE in korte tijd. In januari 2017 kocht het bedrijf ook al twee ondernemingen. Zo lijfden de Amerikanen aan het begin van het nieuwe jaar Simplivity in, waar ze 650 miljoen dollar voor neerlegden. Dat is een netwerkspecialist voor software-defined toepassingen en hyperconverged infrastructuren. Daarnaast nam het bedrijf het Amerikaanse Cloud Cruiser over, leverancier van software waarmee cloudgebruik kan worden geanalyseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-03T10:08:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.