Cryptograaf krijgt Europese beurs van 2,5 miljoen

Dit artikel delen:
Investering

Cryptograaf Ronald Cramer ontvangt een ERC Advanced Grant van 2,5 miljoen euro voor zijn project ‘Algebraic Methods for Stronger Crypto’. De beurs van het ERC (European Research Council) is bedoeld voor wetenschappers die met grensverleggend onderzoek bezig zijn. Cramer leidt sinds 2004 de Cryptology Research groep van het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam en is als hoogleraar aan het Mathematisch Instituut van de Universiteit Leiden verbonden.

Ronald Cramer(1968) staat bekend om zijn brede fundamentele bijdragen aan de cryptografie, zoals de Cramer-Shoup-encryptie, die in een internationale ISO-standaard is opgenomen, en de daarop voortbouwende hashproof-systemen, die gebruikt worden voor internetbeveiliging. Daarnaast is hij bekend van zijn theoretische werk aan cryptografische protocollentheorie en de wiskundige aspecten van secure multi-party computation, een samenwerking tussen partijen die elkaar niet hoeven te vertrouwen.

Cramer is een van de auteurs van het boek Secure Multi-Party Computation and Secret Sharing (Cambridge, 2015). In de afgelopen jaren is hij zich gaan richten op  de wiskunde van beveiligingsmethoden die niet door quantumcomputers zijn te kraken: de quantum-safe crypto.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-30T09:38:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.