Amerikaans Ziften zoekt partners in Europa

Dit artikel delen:

Het Amerikaanse endpointmanagement-beveiligingsbedrijf Ziften wil actief worden op het Europese continent. Het bedrijf, dat over een pot van zo'n veertig miljoen dollar aan investeringsgeld beschikt, zoekt daarvoor wederverkopers en distributeurs die de software van Ziften willen aanbieden.

Dit meldde Roark Pollock, marketingdirecteur van Ziften, in een vraaggesprek tijdens het NetEvents European Media Spotlight-evenement 'Innovators in cloud, iot, ai & security' op Tweede Pinksterdag in Londen. 'Ziften is inmiddels in het Verenigd Koninkrijk actief. Van daaruit willen we de overstap maken naar het continent', aldus Pollock.

Het zes jaar oude bedrijf uit Austin, Texas is aanwezig op Infosecurity Europe, dat deze week in het Olympia-beurscomplex plaatsvindt. Pollock: 'Wij willen daar in contact komen met resellers en distributeurs die met ons in zee willen gaan.' Ziften heeft in een aantal investeringsrondes al zo'n veertig miljoen dollar opgehaald om onder andere de internationale expansieplannen van te betalen.

SysSecOps

Ziften dicht volgens Pollock met zijn productportfolio de kloof die er op en it-afdeling bestaat tussen de beheerders en de beveiligers. De eerste groep doet aan risicomanagement terwijl de tweede groep elke kwetsbaarheid wil voorkomen. 'Dat heeft als gevolg dat er niet altijd accuraat wordt gereageerd op incidenten. Ook mist men een goed overzicht van bijvoorbeeld de status van het doorvoeren van patches.'

'Onze software maakt endpoints in een operationele omgeving duidelijk zichtbaar', vervolgt Pollock. 'Daardoor is het onder andere mogelijk te zien dat een softwarepatch, die wel in gang is gezet, nog niet is uitgevoerd omdat bijvoorbeeld een medewerker zijn pc nooit afsluit maar altijd in de slaapstand zet. Daarnaast hoeft een it-afdeling de beveiligingsinformatie niet uit allerlei bronnen te halen maar biedt de software hiervoor één overzicht.'

De oplossing van Ziften bestaat uit een combinatie van systeemmanagementtools en endpoint-beveiliging, ook wel Systems & Security Operations (SysSecOps)-software genoemd. Het product kan ook van toegevoegde waarde zijn als plug-in op een systeemmanagementtool die een bedrijf of een instantie al gebruikt, zoals Microsoft SCCM', aldus Pollock.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-07T18:27:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.